Business Insights show

Business Insights

Summary: Podcast by The Trade Council of Denmark

Join Now to Subscribe to this Podcast
  • Visit Website
  • RSS
  • Artist: The Trade Council of Denmark
  • Copyright: All rights reserved

Podcasts:

 Sådan kom MP Plast på hjul i Sydeuropa | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:21:51

Hør virksomheden MP Plast dele ud af sine erfaringer med at komme ind på de sydeuropæiske markeder.

 Linemark har kridtet banen op i Nordamerika | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:25:49

Linemark har kridtet banen op i Nordamerika by The Trade Council of Denmark

 Madspild og fødevaretab | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:25:50

Madspild og fødevaretab by The Trade Council of Denmark

 Bikezacs vej til tyske cyklister | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:24:51

Investorerne i Løvens Hule (DR) kunne godt se fidusen i Bikezacs cykelposer. Men kan produktet sælges uden for cykelnationen Danmark? Hør, hvordan Bikezac har fået gang i eksporten med hjælp fra The Trade Council, og få tips og tricks til, hvordan din virksomhed kan få succes på et stort men konservativt tysk marked.

 Hove A/S fik luft under vingerne i USA | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:22:44

Drømmer du om at eksportere til det amerikanske marked? I podcasten om Hove A/S følger vi deres vej til den amerikanske vindmølleindustri - en vej, der bød på uventede udfordringer, men også en proces, hvor de nu har knækket koden til en sund forretning i USA med hjælp fra The Trade Councils vindgruppe i Chicago.

 Markedet for økologiske fødevarer boomer i Dubai | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:25:57

Markedet for økologiske fødevarer boomer i Dubai. Det mærker Arla et år efter, de lancerede deres økologiske mælk i den arabiske emirat. Hør mere om, hvorfor Dubai er interessant for danske fødevarevirksomheder med fokus på økologi og sundhed fra senior commercial advisor Edith Christmas fra The Trade Council lidt senere i udsendelsen (16:09). Du kan også få indsigt i, hvordan Arla fik deres projekt til 6.klasses elever, Arla Food Moovers, etableret i Dubai. Det krævede bl.a. en helt ny form for dialog og kontakt med myndighederne, fortæller Anette Holm, Managing Director hos Arla for De Forenede Arabiske Emirater, Oman og Qatar (08:28). Til sidst i udsendelsen får du de bedste råd til at komme ind på markedet i Dubai fra både Anette Holm og Edith Christmas (22:58).

 Dansk virksomhed: Der er penge i at forfølge FN’s 17 verdensmål | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:25:50

FN’s 17 verdensmål er både gode for virksomhedernes bundlinje, men også den brede bundlinje, som arbejdsplads, arbejdsgiver og del af det danske samfund. Det siger Susanne Hyldelund, der er direktør for The Trade Council. (1.01) Bagefter kan du få et eksempel på en dansk virksomhed, der arbejder med flere af målene, bl.a. om bæredygtig energi. Mash Biotech, der holder til ved DTU i Lyngby, har udviklet en maskine, der f.eks. kan lave cashewnøddeskaller om til elektricitet. (10.37) Og med The Trade Councils hjælp har det faktisk ført til et helt konkret salg i Sydafrika. "Der er substans i argumentet med, at der er penge i at forfølge SDG’erne," lyder konklusionen fra Mash Biotechs direktør, Jakob Andersen. Få den historie sidst i programmet. (19.34)

 Verdensmålene er en kæmpe business case - og måske særligt for danske virksomheder | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:16:52

FN’s 17 verdensmål er en kæmpe business case - og måske særligt for danske virksomheder. Sådan lyder det fra Ulla Tørnæs, minister for udviklingsbistand. Hør mere om lidt. (1.07) Sammen med ministeren kommer vi også ind på, hvorfor Udenrigsministeriet har valgt at gå med i den nye Verdensmålsfond, der dels skal skabe bæredygtige selskaber i udviklingslande, men også fremme salg og anvendelse af dansk teknologi og knowhow. (5.03) Endelig kan du få nogle eksempler på brancher og sektorer, som netop Verdensmålsfonden kan være særligt interessant for. (9.10)

 Mød amerikanske samarbejdspartnere og investorer på sundhedskonference | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:14:40

Danske sundhedsvirksomheder får i april en platform til at vise sig frem over for mulige amerikanske samarbejdspartnere og investorer. Det fortæller Megan Dow, senior life science advisor på det danske generalkonsulat i New York. Platformen hedder DKBIO2018 og er en konference, som The Trade Council afholder på Harvard Medical School i Boston. Og det kan være en rigtig god idé at tage med, selvom man måske ikke lige er på udkig efter investeringer lige nu, lyder det. Du kan også få Megan Dows bedste råd til, hvordan du forbereder dig på konferencen. Hvis du vil vide mere så kontakt Megan Dow direkte på e-mail megdow@um.dk.

 VITUS-programmet hjalp Deconas avisstandere ned i New York City Subway | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:22:41

The Trade Council kan med eksportprogrammet VITUS hjælpe din virksomhed til international succes. Det er byinventarvirksomheden Decona fra Vallensbæk et bevis på. De har for nylig vundet VITUS-prisen for et målrettet og succesfuldt indtog på det amerikanske marked. I denne podcast tager vi en snak med Deconas direktør Michael Malberg og Anders Lindskov Jensen, eksportrådgiver på det danske Generalkonsulat i New York. Det gør vi for at høre, hvordan The Trade Council mere præcist har hjulpet virksomheden. Du kan også få at vide, hvordan Decona kom med i VITUS-programmet, og til sidst har de to herrer et par gode råd til andre virksomheder, der overvejer at gå samme vej. Vil du vide mere om The Trade Councils VITUS program? Så læs mere og send en ansøgning her: http://um.dk/da/eksportraadet/eksportraadet-tilbyder/saadan-samarbejder-vi/tilskud/vitus/

 Sådan kan Danmarks tech-ambassadør hjælpe danske virksomheder | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:28:57

Danmark har fået en tech-ambassadør, og han skal blandt andet være med til at fremme eksport for landets virksomheder. Hør hvordan, når vi tager en snak med udenrigsminister Anders Samuelsen (0.40 inde) Og Casper Klynge, som tech-ambassadøren hedder, har allerede været til møder med flere af de store it-selskaber. Lær mere om, hvordan han arbejder når han er med fra basen i Silicon Valley i USA (8.51 inde) Klynge kan også fortælle om en stor interesse for initiativet fra danske virksomheder. Få et par eksempler på, hvordan Klynge og kollegaerne vil kunne hjælpe dem. (22.32)

 Derfor er kinesisk sundhedsreform relevant for danske virksomheder | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:21:45

Kina er i gang med en stor transformation af sit sundhedssystem. Og det skaber muligheder for danske virksomheder. Hør hvordan i podcasten, hvor vi har besøg af to herrer med en særlig indsigt på området. Carsten Damsgaard, der er Danmarks ambassadør i Kina. Og Per Okkels, departementschef i Sundheds- og ældreministeriet (0.44 inde). Og vil en dansk virksomhed ind i Kina, så kan den danske ambassade hjælpe med en unik adgang til de kinesiske myndigheder. (13.42) Endelig så fortæller ambassadøren om tre særlige udfordringer, man som dansk virksomhed skal være opmærksom på i Kina (16.25) Er du interesseret i at komme ind på det kinesiske marked, så kontakt leder af sundhedsteamet i Kina Kristian Teglkamp på kriteg@um.dk og hør nærmere.

 Aldrende japanere skaber eksportmuligheder for danske sundhedsvirksomheder | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:15:23

Japan er på udkig efter nye løsninger på sundhedsområdet. Det sker, fordi landet oplever en stigende andel af ældre i befolkningen. Og det skaber muligheder for danske virksomheder. Sådan lyder det fra Peter Takizawa, eksportrådgiver hos The Trade Council på den danske ambassade i Tokyo. Hør mere, når han er med på en Skype-forbindelse. Få også svaret på, hvad det er for nogle udfordringer, der kan være ved at gå ind på det japanske marked (5.15 inde). Endelig giver Peter Takizawa sine tre bedste råd til at komme i gang med eksport til Japan (10.47) Er du interesseret i at komme ind på det japanske marked, så kontakt sundhedsekspert og handelsrådgiver Peter Takizawa på petaki@um.dk og hør nærmere.

 Gyldne muligheder for danske sundhedsvirksomheder i Tyskland | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:19:30

It-virksomheden Life-Partners fra Padborg har med hjælp fra det danske generalkonsulat i München fået hul igennem til det store tyske sundhedsmarked. Hør hvordan, når vi tager en snak med Lars Jessen, adm. direktør i Life-Partners (0.45 inde). Og der er generelt store muligheder på det tyske marked for danske virksomheder. Det fortæller Lars Svane, konsul på generalkonsulatet i München (foto) (9.10 inde). Få også hans tre bedste råd til at komme i gang med eksport til Tyskland. (16.14) Er du interesseret i at komme ind på det tyske marked, så kontakt leder af the Trade Council's sundhedsteam Lars Svane på lapeha@um.dk og hør nærmere.

 Saudi Arabien lokker sundhedsvirksomheder med fordelagtige vilkår | File Type: audio/mpeg | Duration: 00:14:55

Favorabel behandling ved offentlige udbud og forskellige skattefradrag. Det er nogle af de fordele, som danske virksomheder kan opnå ved at etablere sig med produktion i Saudi Arabien. Hør hvorfor, når vi tager en snak med Aliaa Al-Safarjalani, eksportrådgiver ved The Trade Council på den danske ambassade i Saudi Arabien (0.50 inde). Og det saudiarabiske marked er særligt interessant i disse år, fortæller hun videre (7.03). Endelig giver hun sine tre bedste råd til at komme i gang med eksport til det mellemøstlige land (10.14) Er du interesseret i at komme ind på det Saudi arabiske marked, så kontakt sundhedsekspert og handelsrådgiver Aliaa Al-Safarjalani på alials@um.dk og hør nærmere.

Comments

Login or signup comment.