intecht.be - werkelijke technologie show

intecht.be - werkelijke technologie

Summary: inTecht is een nederlandstalige technologie podcast gebracht door absurdnet.com

Join Now to Subscribe to this Podcast

Podcasts:

 inTecht 32 | File Type: audio/mpeg | Duration: Unknown

Invloedrijke weblogs in Vlaanderen: wie schrijft ze, waarover schrijven ze en waar kan je ze vinden? Die vraag tracht MetaTale te beantwoorden, en wij vragen ze hoe ze het doen. Regulars Jeroen Avonts Michael Mampaey Wim Le Page Gasten Bart De Waele van MetaTale Bruno Peeters van bvlg.be Tijsduur 00:21:21 Verschenen Woe, 28/11/2007 - 08:48 Download deze aflevering Shownotes MetaTale een initiatief is van 5 gelijke partners: Bart De Waele (Netlash), Dirk Sabbe (Netlash), Tijs Vrolix (Pixelpanic / Nocus), Frank Louwers (Openminds) en Bernard Grymonpon (Openminds). In deze aflevering van inTecht vragen we aan Bart De Waele om ons het hoe en waarom van MetaTale uit de doeken te doen. Samenvatting (met dank aan Serge van Ginderachter): Drie algoritmes: plaats: bepalen van de 'locatie': combinatie van taal en/of frondgebied, op basis van verschillene parameters, waaronder: domein .be vlaams belgisch ip adres ... -- wegingsfaktor -- "blog is vlaams" thema's: soep invloed: in welke mate zet een web site online mensen tot actie aan incoming links incoming comments Manipulering? vergelijk met PageRank grote invloed = kleine invloed x reach Kleine invloed is minstens even belangrijk. Er is interesse van de industrie. Wekelijkse top-100: niet zo belangrijk. Alle data wordt bijgehouden, buzz, verleden, maar historiek is niet zo belangrijk op zich. Belangrijker: proberen voorspellen! Soorten blogs: Clusters van samenklittende bloggers die op elkaar reageren. Hubs: invloedrijkste blogs in een cluster Connectors: op de grens van twee clusters Adhese: geen concurrent, complementair. Metatale onderzoekt alle blogs. Weet (blogs over) niche onderwerpen te vinden. Vergelijking met PageRank: MetaTaleRank beperkt zich tot de locatie.

 inTecht S2: Firefox add-on: Grab & Drag | File Type: video/mp4 | Duration: Unknown

Via de Grab & Drag Firefox plugin kan de gebruiker binnen een pagina navigeren zoals in Adobe Acrobat. Dit verhoogt het gebruiksgemak bij zeer lange pagina's of websites waarbij je zowel horizontaal als verticaal kunt scrollen. Download deze aflevering Regulars Olaf Muliawan Verschenen Don, 23/08/2007 - 21:32 Shownotes Via de Grab & Drag Firefox plugin kan de gebruiker binnen een pagina navigeren zoals in Adobe Acrobat. Dit verhoogt het gebruiksgemak bij zeer lange pagina's of websites waarbij je zowel horizontaal als verticaal kunt scrollen. Ook Mac-gebruikers die nog de muis met één toets gebruiken of tablet PC gebruikers die een stylus hanteren kunnen dankzij deze plugin vlot navigeren. Via een keyboard shortcut of het icoon rechtsboven in het Firefox venster is deze plugin aan of uit te schakelen wanneer het nodig is. Via de momentum-functie kan je met een korte muisbeweging een webpagina uit zichzelf verder laten scrollen (een beetje vergelijkbaar met het duwen van een bal, als je die loslaat rolt de bal nog even verder). De "flick gestures" zijn specifiek gericht op stylus-gebruikers, door herhaaldelijk korte trekken naar beneden te maken scrollt da pagina naar beneden of omgekeerd. Kortom, deze plugin biedt functionaliteit aan die het browsen toch weer iets aangenamer (en ook efficiënter) maken.

 inTecht S1: Google Reader voor de Wii | File Type: video/mp4 | Duration: Unknown

Het Google Reader team heeft een versie van zijn feed aggregator gelanceerd, die geoptimaliseerd is voor de Wii console van Nintendo. Download deze aflevering Regulars Wim Le Page Verschenen Vrij, 17/08/2007 - 00:46 Shownotes Het Google Reader team heeft een versie van zijn feed aggregator gelanceerd, die geoptimaliseerd is voor de Wii console van Nintendo. Met behulp van de (voorlopig nog gratis) browser, gebaseerd op Opera, kan je immers met deze console het web afsurfen vanuit je zetel (of waar je Wii ook staat). Bij de lancering schoten vele Wii-geoptimaliseerde websites als paddestoelen uit de grond. Denk grotere letters voor op een televisiescherm, en andere navigatiemogelijkheden, en -beperkingen. Nu kan je dus ook eenvoudig je rss feeds checken op het Wii platform. Hierbij heeft Google de interface wat aangepast om aan deze nieuwe context tegemoet te komen. De handige keyboard shortcuts die je op je pc hebt, zijn hier overgezet naar Wii Remote knoppen en bewegingen (een soort mouse gestures, naar links of rechts), om te navigeren tussen berichten. Het menu aan de linkerkant, dat een overzicht van je feeds geeft nam teveel plaats in, en is vervangen door een mooi transparant menuutje dat je met de 1-knop kan oproepen. Voor zij die dit nog niet aan het lezen zijn op hun Wii, of er gewoon geen hebben, het is ook mogelijk deze site te bekijken op http://www.google.com/reader/wii. Het is mooi dat Google Reader ook denkt aan de kleine minderheid van de Wii-internetters, iets waar voor mijn part Google Calendar nog aan kan werken, aangezien deze nog steeds niet werkt voor de Opera browser.

 inTecht 31 | File Type: audio/mpeg | Duration: Unknown

yahoo flickrt een messenger, google mapt grafiekjes, apple tuned de desktop en een feisty fawn speelt met een pidgin. Regulars Johan Pauwels Michael Mampaey Olaf Muliawan Wim Le Page Tijsduur 00:36:41 Verschenen Ma, 07/05/2007 - 08:09 Download deze aflevering Shownotes Wegens technische problemen met skype is de opnamekwaliteit van deze podcast niet optimaal. Toch willen we hem u niet onthouden, maar u bent gewaarschuwd yahoo yahoo webbased messenger yahoo flickr yahoo microsoft google maps.google.be mymaps Markeer zelf gebieden op de kaart of zet tags grafiekjes in google docs en spreadsheets calendar reminders apple google desktop voor de mac iTunes zonder DRM EMI, Jobs hoopt op minstens 50% DRM vrije muziek tegen einde van het jaar open source pidgin feisty fawn

Comments

Login or signup comment.