Podcast – Overkligt show

Podcast – Overkligt

Summary: En podcast om allting overkligt - spel, filmer och tv-serier!

Join Now to Subscribe to this Podcast

Podcasts:

 201.2 – Poddcelldelning | File Type: audio/mpeg | Duration: 0:59:31

Victor och Måns sticker in huvudena i Overkligts gamla flöde för att vädra tankar kring sina respektive nya poddar. Måns berättar om hur mycket ångest hans innerliga poddprojekt ”Hur Mår Du” ironiskt nog introducerat i hans redan härjade känsloliv. Och Victor pratar kring den mastiga kreativa process som hans aktuella poddsatsning Virtuellt nu innebär när den så till slut är lanserad och på banan. Måns nya podd Hur Mår Du hör du bland annat på Spotify. För Victors nya podd Virtuellt har det sammanställts en samlingssida för de respektive olika poddkatalogerna. Virtuella kramar och God Jul!

 201.1 – Virtuellt | File Type: audio/mpeg | Duration: 0:56:53

Victor och Måns följer upp nyheten om Overkligt-avslutet med ett avsnitt fokuserat på att gå igenom de reaktioner och den respons som rasat in på respons@overkligt.se (skriv dit med dina tankar du också – det är inte försent!) sedan bomben briserade. Det rör sig om en överväldigande mängd välformulerade, innerliga och hjärtliga texter från er lyssnare, där ni så sällsynt fint lyckas sätta ord på er kärlek till podden – bättre än vi själva någonsin varit förmögna att göra! Victor lanserar också i och med detta extrainsatta avsnitt Kickstarter-kampanjen för sin nya drömpodd, Virtuellt. Men den behöver er lyssnares hjälp för att bli verklighet! Ifall du vill se en spirituell förlängning av Overkligt med Victor i spetsen är det nu och fram till och med 8 november läge att bidra!

 201 – Ragequitta inte | File Type: audio/mpeg | Duration: 1:22:18

Milstolpen med avsnitt 200 är uppnådd. Nu står vi här, på andra sidan. Och därmed har det blivit dags att blottlägga kärnan och möta brännpunkten. Det tar emot att behöva göra dig besviken, men det här är inte ett sedvanligt avsnitt. Avsnitt 201 är inte den värmande oas om våra glädjeämnen spel, filmer, tv-serier och eskapism som vi hade önskat. Det här är istället ett hudlöst, rentav smärtsamt uppriktigt samtal, där Victor och Måns öppnar upp till fullo och berättar varför Overkligt länge varit så oförtjänt oberäkneligt och en skugga av sitt forna jag. Victors tillägg: ”Ingenting varar för evigt. Personligen behöver jag bryta negativa mönster, och vända nedåtgående trender. Jag behöver göra ett tvärt avslut, för att något nytt ska få en ärlig början. Min blick är fäst på nya horisonter. Jag vill våga vidare, dit – men bara ifall du följer med! Om det hörs vi inom kort. Först, dags för reflektion. Vad tar du med dig från resan med Overkligt? Vad har du uppskattat mest? Vad har drivit dig att fortsätta lyssna? Vad har varit mindre lyckat? Det är nu du måste göra dig hörd! Skriv av dig till respons@overkligt.se, så läser jag, och lär. Och så hörs vi snart igen, i en annan form, någon ny stans…” Måns tillägg: ”Jag vill tacka er lyssnare för att jag har fått vara en del av den älskvärda, overkliga gemenskapen. Jag vill även tacka mina kumpaner Johan, Victor och Christer. Det är med en tår i ögat som vi nu säger farväl till varandra, för att förhoppningsvis mötas snart igen.”

 200 – Cirkeln är sluten | File Type: audio/mpeg | Duration: 2:20:54

Det har slutligen – efter många om, men och krumbukter – blivit dags att fira in avsnitt 200, och det gör vi genom att sammanstråla på plats för första gången på många månader! Det är Geeks – med FZ-Calle i spetsen – som är generösa nog att låna ut sina mysiga lokaler för över två timmar livesänt häng! Avsnittets hemliga gäst är ett välkommet inslag för dynamiken, som går från minnen ur Overkligts levnadshistoria, via energiska telefonare med Josef Fares (och vidrör hans nya spel It Takes Two) och Oskar Wolontis, mot slutdestinationen, som är summeringar av decenniet som varit. Vi konstaterar också – när det slutligen blivit dags att sätta tänderna i analysen och åsikterna kring Last of Us: Part 2 – att Overkligts hela levnadscykel började med en analys av originalet. Cirkeln är därmed sluten… Vi hoppas att vi får tillfälle att höras i en och annan sporadisk livesändning framöver, och i övrigt önskar vi er alla en härlig sommar!

 Special – Christers anekdoter | File Type: audio/mpeg | Duration: 2:50:23

En ambitiös lyssnare vid namn Axel Birgersson har tagit sig friheten att samla och klippa ihop Christer Engströms alla vidlyftiga och inlevelsefulla historier från DayZ respektive Arma 3, som framför allt förekom under Overkligts yngre dagar. Vädret till ära släpper vi nu denna samling som ett extrainsatt specialavsnitt i poddflödet. Vi vill ge ett stort tack till Axel och önska er mycket nostalgiskt nöje!

 199.7 – Rädda Lört! | File Type: audio/mpeg | Duration: 1:50:10

När Josef Fares gästar veckans avsnitt gör han det med öppningsfrasen ”Dags att spåra!”. Och mycket riktigt – man får spänna fast sig för en riktig berg-och-dal-banetur av starka åsikter efter det… Försök att hänga med i svängarna när vi försöker reda ut begreppen kring remasters och remakes, Victor pratar listor, Måns förvrängd nostalgi och Josef gubbigt nog håller låda om överkomplicerade menysystem…

 199.6 – Blandad Verklighet | File Type: audio/mpeg | Duration: 1:39:01

När FZ:s luttrade spelskribent och mediaprofil Calle Johansson-Sundelius gästar Overkligt hamnar han snabbt i gamla härliga gängor och vibes med Victor och Christer, som han trots allt gjorde två säsonger av webb-tv-programmet Fragzone med när det begav sig. De kvasifilosofiska tankarna flätas mellan den utlovade grafikrevolutionen Unreal Engine 5, spekulationer kring framtiden för VR, statister i film och spel samt slumpens vara och icke vara. Som om det inte vore nog så bjussar Christer på pausunderhållning medelst ostämd gitarr, medan Victor försöker försätta samtliga i meditativ trans med Blade Runner-ambiens. Vilken kompott!

 199.5 – Trägen vinner? | File Type: audio/mpeg | Duration: 2:14:42

Den här veckan har Overkligt besök av den eminente multitalangen tillika det övervintrade Youtube-stjärnskottet Erik Bergérus, som vi försöker grilla om framgångsreceptet. Vi har också när- och skärskådat uppställningen av utannonseringar och nya trailers som dök upp i samband med online-tillställningen för Microsofts Xbox Series X. I praktiken rör det sig om Bright Memory Infinite, Scorn, Call of the Sea, The Ascent, The Medium, Second Extinction och Assassin’s Creed Valhalla. Det tar diskussionen till ändhållplatsen, som är hur det det är ställt med förnyelse och innovation i spel…

 199.4 – Tack för musiken | File Type: audio/mpeg | Duration: 1:45:54

Den här veckan får Victor och Christer sällskap av Jonatan Järpehag, som är sällsamt begåvad kompositör och musiker, och bland annat jobbat med Victor på soundtracket till hans spel Rain of Reflections. Det blir en musikalisk resa med många gemensamma referenser och beröringspunkter. Jonatan har precis som så många andra världen över snöat in på Animal Crossing: New Horizons såhär i karantäntider, medan Victor mördat Locust i nya Gears Tactics och uttrycker sin besvikelse över nytolkningen Trials of Mana. Det tipsas också om diverse kreativa byggarspel – något som är Jonatans melodi – däribland Factorio och Satisfactory.

 199.3 – En fyr i mörkret | File Type: audio/mpeg | Duration: 1:19:08

Christer och Victor går på djupet med overkligheten genom kvasifilosofiska tankar och teorier när ryggraden utgörs av den sinnesvidgande Netflix-serien om Freud respektive det mönsterbrytande spelet Superliminal, och Victor myntar ”Dark Sims” som arbetstiteln på sina drömmars livssimulator. Victor tipsar också om det hjärtliga och charmiga Youtube-kanalen Uppdrag Mat, medan Christer föredrar weed i sin och har gluttat på Cooked with Cannabis. Tillsammans har de också tittat på nya HBO-satsningen Run. Inspelningen är återigen gjord live på Twitch – följ oss där om du inte redan gör det!

 199.2 – Frånvarokänslor | File Type: audio/mpeg | Duration: 1:23:53

Christer Engström är tillbaka i duett med Victor och diskuterar alltifrån framtiden för Grand Theft Auto till densamma för spelmässorna, och vad dess fysiska frånfälle kommer innebära för branschen och spelarna. Victor fortsätter att lovprisa Final Fantasy VII Remake när han nu efter 41 timmar har spelet avklarat, och så sticks det in ett tips om gratisprologen till noiräventyret Backbone. På tv-seriefronten har både Christer och Victor sträckkollat säsong 3 av Ozark, och Christer tycker inte heller att man ska missa The Borgias.

 199.1 – Närvarokänslor | File Type: audio/mpeg | Duration: 2:32:12

Gripande närvarokänsla och spel och film som fångar upp och tar vara på stunderna löper som en röd tråd genom veckans avsnitt, när Victor till slut har gått på djupet med Final Fantasy VII Remake och sett filmen 1917. Resident Evil 3 återknyter till temat med PlayStation-klassiker som gjorts om från grunden upp, och apropå att hålla kvar vid det förflutna så har Måns sett miniserien Unorthodox. Som vanligt innebär huvudnumren också diverse stickspår och en hel del bra tips på vägen – däribland filmen Victoria och serien Atlanta.

 198 – Tillbaka med Christer | File Type: audio/mpeg | Duration: 2:14:05

Victor och Måns får äntligen sällskap av en av poddens anfäder Christer Engström när det nu har blivit dags att sparka liv i maskineriet på nytt! Med finns också lyssnarna – då avsnittet spelas in live på Twitch – när Victor dukar upp en hel buffé av vad han hunnit grotta ner sig i inom spel, film och tv-serier sen sist. Final Fantasy VII, Doom Eternal och Ori and the Will of the Wisps avhandlas innan det blivit dags för film och Christer blir rekommenderad Parasite av både Victor och Måns. Därefter upprörda sågningar på löpande band, när Terminator: Dark Fate och Doctor Sleep görs till slarvsylta av Victor. Bland tv-serierna har alla tre sett Stephen Kings nya Outsider, och så får kufiska komediserien Dave lite kärlek. Hör gärna av er med respons till respons@overkligt.se, och följ oss på Twitch inför nästa liveinspelning av podden, samt andra förströdda och spontana streamar!

 197 – Att gå igång på gång | File Type: audio/mpeg | Duration: 1:36:58

Fullspäckat avsnitt den här veckan, när Måns nya skräcktrippeltradition av Midsommar, Hereditary och It Follows blandas med Victors intryck av de senaste spelsläppen i form av Death Stranding, Luigi’s Mansion 3 och Outer Worlds. Dessutom snackar vi diverse tips på SVT Play: Andra Åket, Filip och Mona, Kurs i Självutplåning samt Släng Dig i Brunnen.

 196 – Livliga livstecken live | File Type: audio/mpeg | Duration: 1:50:28

För andra veckan i rad provar vi greppet att ”sända” inspelningen via Twitch, vilket ger upphov till livliga lyssnarinteraktioner, och för att ytterligare stärka livenerven får vi även höra livstecken från självaste Christer Engström – på tråden från Oslo! I övrigt avhandlas speltitlar som Late Shift och Fire Emblem: Three Houses, samt en hel drös Netflix-varianter, såsom Living with Yourself, I Am Mother, Between Two Ferns: The Movie och Mindhunter, respektive HBO-alstret Succession.

Comments

Login or signup comment.