the bouncers, 24 november 2006 21-30 uur




livecast.nl show

Summary: Tjikkettup, Tjikkettup, Tjikkettup... Voor notoire cynici, zwartkijkers en doemdenkers moet het een hel zijn om een concert van de Haarlemse
ska-groep The Bouncers mee te maken. Onweerstaanbaar is immer het positivisme dat deze band keer op keer de zaal in slingert.  Tjikkettup, Tjikkettup, Tjikkettup... Tot de laatste snik. Omdat levensvreugd een instelling is.
Ska dus, althans dat is de basis. Daarbovenop klinken invloeden uit de funk, punk, reggae en pop. Muziek als een feestje en dat komt nog het best tot zijn recht als The Bouncers op een podium staan. Tijdens de concerten staat de interactie met het publiek voorop. En keer op keer blijkt het publiek maar al te graag met The Bouncers mee te feesten. Al was het maar om dat die teksten zo lekker mee te blèren zijn.

De band werd destijds gevormd door een paar enthousiaste - met zwart/wit geblokt hart behepte - medewerkers van poppodium het Patronaat in Haarlem. Inmiddels is de groep niet meer weg te denken als authentieke vrolijke ska-noot in het Nederlandse clubcircuit.
De groep telt acht leden, maar er zijn ook uitgebreidere varianten denkbaar. Bijvoorbeeld als toaster Tony Punaani meekomt. Bovendien zijn The Bouncers tegenwoordig ook te boeken voor een unplugged set. Twee cd's en één ep bracht de band tot nu toe uit: Iwi Iwa Yoca, Having a Ball en The Bouncers feat. Tony Punaani. De hoezen voor de cd's werden getekend door de bekende undergroundstriptekenaar en toegewijd Bouncers-fan   Peter Pontiac. Het afgelopen jaar was niet het makkelijkste jaar in het bestaan van de groep. In november 2004 overleed totaal onverwachts Bouncer-van-het-eerste-uur, gitariste Marijne Hardenbol. Die klap is binnen de band en bij de trouwe fanschare hard aangekomen. Marijne was binnen de band van onschatbare waarde. En toch was direct duidelijk dat het verhaal van The  Bouncers hier niet zou eindigen. Na een paar maanden bezinning keerde de groep in mei 2005 met veel nieuw materiaal terug op het podium waar alles begon, - het Haarlemse Patronaat - andermaal voor een uitverkochte zaal. De levensvreugde van The Bouncers is onstuitbaar. Tjikkettup!